Rovict B.V. - SaaS webapplicatie SCOL

Rovict B.V. is een middelgrote softwareleverancier voor de onderwijssector. Het bedrijf is marktleider voor administratieve software voor het basisonderwijs. 
Met Kwintessens NZV Uitgevers en de CED Groep ontwikkelde Rovict het softwareproduct SCOL. Rovict is leverancier van SCOL en zorgt voor de verdere doorontwikkeling en vernieuwing van de software. Scol.nl is de ondersteunende website voor het product.

Creative Internet Development bouwde voor Rovict een SaaS webapplicatie voor SCOL die het bedrijf eenvoudig zelf kan onderhouden en updaten.

 

Resultaat

  • Updates snel en makkelijk verspreiden
  • Lagere kosten
  • Tevreden klanten
  • Verbeterde functionaliteit
  • Overal toegankelijk

 

Uitdaging

SCOL is een leerlingvolgsysteem voor sociale competenties van leerlingen in het basisonderwijs. Rovict wilde haar bestaande Windows-applicatie voor SCOL graag overzetten naar een webapplicatie en daarmee de beheerkosten verlagen. Ook wilde het bedrijf de functionaliteit van de applicatie aanpassen en uitbreiden.

 

SaaS-applicatie

Creative Internet Development converteerde de bestaande Windows-applicatie voor SCOL naar een SaaS webapplicatie. Updates van de software vinden plaats vanuit de centrale server. Klanten kunnen vanaf elke locatie inloggen en hoeven zelf niets te installeren.

 

Lage beheerkosten

Er werken nu ruim 400 klanten met de nieuwe webbased applicatie en dit aantal groeit snel. Doordat de helpdesk direct toegang heeft tot alle klantgegevens in de database, worden de klanten ook sneller geholpen. Het installeren van updates is simpel. De beheerkosten zijn daarmee aanzienlijk verlaagd. Rovict verzorgt zelf de hosting van de applicatie.

 

Aanpak Creative Internet Development

Op basis van het Programma van Eisen van Rovict maakte Creative Internet Development een functioneel ontwerp voor de applicatie. Uit een offertepitch met meerdere leveranciers koos Rovict voor Creative Internet Development. Nog voordat de bouw was afgerond, maakte Creative Internet Development een demoversie van de applicatie voor de Nationale Onderwijstentoonstelling. Zo kon Rovict haar klanten al vroeg laten kennismaken met het nieuwe product. Na uitgebreide testrondes en bugfixing is het volledige product opgeleverd.