Dutch Horse Service maakt internationale start met online portal

Dutch Horse Serivice

 

Almere, 10 april 2013Dutch Horse Service, een online portal voor de aan- en verkoop van paarden en aanverwante producten, kondigt aan dat zij  sinds deze week online is. De site, ontwikkeld door Creative Internet Development, biedt particulieren en bedrijven de gelegenheid om te zoeken in een gespecialiseerde, internationale databank. De site onderscheidt zich van andere sites zoals marktplaats, doordat het een totaalaanbod biedt van onder andere paarden, evenementen, transporteurs en aan de paardensport verwante artikelen zoals kleding, harnachement, vitaminen en voedingssupplementen. Bovendien worden er niet alleen paarden aangeboden of gekocht voor de recreatieruiter, maar ook voor de professionele spring- of dressuurruiter. Omdat met name deze laatste categorie ook internationaal actief is, ondersteunt de site ook talen als frans, spaans en chinees.

Aalt van de Berg, oprichter van Dutch Horse Service: “Ik ben ruim 30 jaar actief als dierensteward bij een Nederlandse luchtvaartmaatschappij die zeer frequent paarden vervoert. Regelmatig word ik door zowel kopers als verkopers gevraagd of ik weet welke stal of persoon een dier heeft dat aan een de door die persoon gewenste kenmerken voldoet. Ook word ik regelmatig gevraagd naar mijn ervaringen met specifieke voedingssupplementen, vitaminen of verzorgingsproducten. Zo is het idee ontstaan om een portal te introduceren waar vraag en aanbod op een deskundige manier bij elkaar worden gebracht. Creative Internet Development begreep goed wat mijn behoefte was, en ook een taal als Chinees bleek geen probleem te zijn. Ik ben erg tevreden over de mate waarin de mensen van Creative Internet Development met mij mee denken en de doeltreffendheid die zij hebben getoond.”

Jasper Risseeuw, CEO van Creative Internet Development: “Wij hebben veel ervaring met het ontwikkelen van maatwerkapplicaties en webshops. Met dit portal biedt Dutch Horse Service haar gebruikers een betrouwbaar en efficiënt middel om paarden aan te bieden en te kopen of om specifieke diensten aan te bieden. Voor het betalingsproces van de advertenties hebben wij een koppeling met Moneybird geïmplementeerd waardoor de adverteerders eenvoudig hun betaling kunnen regelen en daar ook direct een factuur van krijgen. Met name de grootte van het netwerk, de verschillende talen en de grote hoeveelheid dienstverleners die in de internationale paardenbranche actief zijn maken dit portal voor ons een mooi project om te ontwikkelen.”