Maatwerk webapplicaties - ook op maat voor het MKB

Als ondernemer wilt u uw product zo efficiënt mogelijk produceren en verkopen. U wilt uw dienst zo eenvoudig mogelijk kenbaar maken bij potentiele klanten en u wilt zo min mogelijk tijd besteden aan zaken die niet direct bijdragen aan het bedrijfsresultaat. Als gegevens in meerdere systemen moeten worden ingevoerd of gekopieerd gaat er niet alleen veel tijd verloren, maar bestaat er ook een grote kans op fouten. Door informatiesystemen te koppelen vindt de gegevensuitwisseling volledig geautomatiseerd plaats en beschikken al uw systemen direct over de juiste gegevens. Op deze manier kunt u sneller en efficiënter werken. Wij zorgen er bovendien voor dat de nieuwe applicatie naadloos aansluit op uw huidige software, zodat u bestaande software niet voortijdig hoeft af te schrijven. Een mooi voorbeeld is de bestellijnapplicatie van onze klant Tel Sell, waar call center medewerkers met deze applicatie binnen 60 seconden een bestelling kunnen invoeren.

 

Maatwerk webapplicaties

Het is een groot misverstand dat maatwerk applicaties alleen voor grote bedrijven zijn weggelegd. Met name binnen het MKB is er voor veel bedrijven winst te behalen. Elk bedrijf heeft z’n eigen, unieke bedrijfsprocessen die vaak afwijken van wat een pakket als standaard heeft gedefinieerd. Een voor uw bedrijf op maat gemaakte applicatie gaat uit van de functionaliteit die voor een goede bedrijfsvoering van uw bedrijf noodzakelijk is. Daardoor betaalt u alleen voor zaken die u ook daadwerkelijk gebruikt. Tegenwoordig worden veel applicaties als SaaS-oplossing of cloud-oplossing aangeboden. Door applicaties via internet beschikbaar te maken kunt u met onze webapplicaties de beheerkosten van uw applicaties verlagen, het gebruikersgemak vergroten, beschikt u altijd over de meest recente versie en is uw applicatie altijd en overal beschikbaar. Webapplicaties maken het bovendien mogelijk om snel in te springen op marktontwikkelingen, omdat er altijd een snelle uitbreiding mogelijk is.

 

Migratie

Naast het integreren of koppelen van applicaties kan het ook zo zijn dat uw bedrijfssoftware als Windowsapplicatie bij uw klanten wordt geïnstalleerd. Dit kan voor veel problemen zorgen. Zo kunnen uw klanten met oude versies werken, waardoor ze niet optimaal gebruik kunnen maken van uw producten. Uw helpdesk besteedt daardoor veel tijd aan het beantwoorden van klantvragen die eenvoudig te voorkomen zijn. Bovendien kost het veel tijd om nieuwe versies of updates van uw software te verspreiden en te installeren. Met de migratie naar een webapplicatie kunt u de kosten van uw helpdesk reduceren en de werkzaamheden optimaliseren. Doordat u altijd toegang hebt tot de gegevens van uw klanten kunnen problemen snel en efficiënt worden opgelost. Updates en het onderhoud van de applicatie vinden bovendien op de centrale server plaats, zodat u er zeker van bent dat klanten de meest recente versie van de applicatie gebruiken. Door uw bestaande Windows-applicatie te migreren naar een webapplicatie biedt u uw klanten een toekomstvaste oplossing. Met onze kennis van de nieuwste ICT-technieken kunnen wij u tijdens het migratietraject ook adviseren hoe uw applicatie functioneel verbeterd kan worden. Misschien kan het nog gebruiksvriendelijker? Wij denken met u mee zodat u altijd beschikt over de beste oplossing voor uw bedrijf. Zo hebben wij voor Rovict de Windows-applicatie SCOL gemigreerd naar een webapplicatie.

 

Conceptontwikkeling

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u een idee hebt voor een nieuw product of een concept heeft ontwikkeld. U weet wat u de markt te bieden heeft, maar u bent niet in staat om dit te vertalen in werkende software. Ook in dat geval kunnen wij u van dienst zijn. Onze ontwikkelaars zijn meesters in het vertalen van uw wensen naar werkende software. Zij luisteren naar uw verhaal en uw wensen, stellen kritische vragen en bedenken oplossingen voor mogelijke hiaten. Het uitwisselen van gegevens met bijvoorbeeld het BKR, het kunnen uitvoeren van veilige online betalingen of het koppelen met social media, het is allemaal mogelijk.