Uitvaart Zorgcentra Nederland breidt dienstverlening uit met online condoleanceregister

UZN

Almere, 11 juni 2013 – Uitvaart Zorgcentra Nederland (UZN) breidt haar dienstverlening uit met een online condoleanceregister.UZN verzorgt en verzekert uitvaarten in heel Nederland. Zij beschikt daarvoor over een groot aantal uitvaartzorgcentra en uitvaartspecialisten. UZN had behoefte aan een online condoleanceregister dat voldoet aan dezelfde kwaliteitseisen en met dezelfde professionele uitstraling als haar overige diensten. Het online register, dat is ontwikkeld door Creative Internet Development, sluit aan bij de behoefte van mensen om snel te kunnen reageren. Omdat er in de uitvaarbranche in vergelijk met andere branches nog niet veel ervaring is met internet als communicatiemiddel, is het gebruikersgemak van het register voor UZN de belangrijkste voorwaarde.


Peter van der Hoop, directeur uitvaartverzorging van UZN: “Een online condoleanceregister moet snel en eenvoudig door iedereen kunnen worden geopend. Nabestaanden hebben al veel zaken waar ze mee worden geconfronteerd en het laatste wat wij willen is ze nog meer belasten. Een online register kan daarnaast de sfeer oproepen van kil en onpersoonlijk. Wij willen een omgeving waar recht wordt gedaan aan de persoonlijkheid van een overledene. Creative Internet Development heeft dat goed aangevoeld en ervoor gezorgd dat het condoleanceregister is aan te passen aan de stijl van de overledene. Zo kan voor een ouder persoon bijvoorbeeld gekozen worden voor een klassieke achtergrond en een klassiek lettertype, terwijl voor een jong meisje de achtergrond overwegend roze kan zijn met een speelser lettertype. Ook is het mogelijk om de rouwkaart hier een plek te geven. Daarmee wordt het online condoleanceregister net zo persoonlijk en professioneel als de fysieke uitvaart.”


Jasper Risseeuw, CEO van Creative Internet Development: “De uitvaartbranche is niet een branche die geassocieerd wordt met internet. Toch zijn er steeds meer mensen die online een gedenkplek willen inrichten om de leuke herinneringen te delen en levend te houden. Zeker voor de generaties die vertrouwd zijn met internet is dit steeds vanzelfsprekender. Daarnaast hebben wij een uitgebreide helpfunctie toegevoegd zodat ook voor mensen die minder vertrouwd zijn met internet het mogelijk is om deel te nemen. Omdat een uitvaart heel persoonlijk is, hebben wij ervoor gezorgd dat het ook mogelijk is om het online register te beveiligen, zodat alleen de nabestaanden en bijvoorbeeld  kennissen of vrienden toegang hebben. Een online condoleanceregister wordt zo een  waardevolle aanvulling op de fysieke uitvaart waar iedereen op zijn of haar manier een bijdrage kan  leveren.”