Fleksi brengt professionals en bedrijven in mediabranche samen

 Fleksi

Almere, 10 september 2013Fleksi introduceert vandaag de online planningstool voor de mediabranche. Met Fleksi kunnen bedrijven in één oogopslag zien welke freelancers er beschikbaar zijn en waar zij in gespecialiseerd zijn. Daarnaast biedt Fleksi voor professionals de mogelijkheid om op een centrale plaats de beschikbaarheid voor verschillende opdrachtgevers inzichtelijk te maken. Bedrijven besparen met het gebruik van Fleksi aanzienlijk tijd en geld, doordat zij snel en efficiënt inzicht in de agenda van aangesloten freelancers krijgen. Voor de realisatie van Fleksi is gekozen voor het Almeerse Creative Internet Development. Doorslaggevend bij deze keuze zijn de ervaring van Creative Internet Development met databaseoplossingen, het transparante prijsbeleid en de verfrissende ideeën die zij aandroeg in de conceptfase.

In de mediabranche komt het regelmatig voor dat freelancers voor een opdracht worden benaderd op het moment dat zij bezet zijn. In andere gevallen worden zij juist niet benaderd omdat de planner denkt dat de freelancer toch bezet is. Freelancers lopen hierdoor opdrachten mis terwijl tegelijkertijd planners veel tijd verspillen met het zoeken naar een alternatief. Daarnaast lopen planners met de inzet van een andere freelancer het  risico dat het geleverde werk niet aan de door hen verwachtte kwaliteit voldoet. Fleksi is ontworpen vanuit deze ervaringen en functioneert als een community. Professionals kunnen alleen op uitnodiging van een reeds aangesloten collega of een eerdere werkgever toegang krijgen. Zo wordt een betrouwbaar netwerk van professionals gebouwd die elkaar kennen en aanbevelen. Dit heeft voor bedrijven als bijkomend voordeel dat, indien de gewenste professional bezet blijkt te zijn, er in de database kan worden gezocht naar een vervanger met dezelfde capaciteiten.

Ruben de Jong, directeur van Fleksi: “Ik werk zelf als freelancer in de mediabranche en het inzichtelijk houden van je beschikbaarheid voor opdrachtgevers was ondoenlijk. Het verbaasde mij dat er geen laagdrempelige oplossing was waar freelancers hun agenda real-time kunnen bijhouden en tegelijkertijd planners inzicht hebben in de beschikbaarheid van hun favoriete freelancer. De ontwikkelaars van Creative Internet Development voelen deze problematiek zeer goed aan en begrijpen daardoor wat voor doel ik met deze community voor ogen heb. Daarnaast hebben zij veel kennis van de mogelijkheden die er zijn op het gebied van gegevensbeveiliging. Zij gaan daardoor in de samenwerking veel verder dan alleen het uitvoeren van een technisch ontwerp en dat is voor mij van grote meerwaarde. Nu de eerste professionals staan ingeschreven is duidelijk merkbaar dat met Fleksi in een grote behoefte wordt voorzien.”