Rovict B.V. - Rovict.nl

Rovict B.V. is een middelgrote softwareleverancier voor de onderwijssector. Het bedrijf is marktleider voor administratieve software voor het basisonderwijs.

In 2005 bouwde CiD voor Rovict een website waarin alle producten en de supportsectie zijn ondergebracht.

Ook maakte CiD het content management systeem.

Resultaat

  • Makkelijk zelf updaten
  • Eenvoudig uitbreiden
  • Lagere kosten
  • Support via website
  • Grote flexibiliteit

Uitdaging

De producten van Rovict stonden op aparte websites. Daardoor was het verlenen van support ingewikkeld en duur. Rovict wilde alle producten inclusief de bijbehorende support onderbrengen op één website. Hiernaast wilde het bedrijf zelf nieuwsbrieven kunnen uploaden. Bezoekers van de website moesten online kunnen inschrijven op de cursussen.

Alle producten op 1 site

CiD bouwde voor Rovict een website waarin alle producten en de supportsectie zijn ondergebracht. Ook maakte CiD het content management systeem waarmee Rovict zelf content kan uploaden, en het beheer van abonnees op de nieuwsbrief en supportgebruikers kan doen. Het CMS is voorzien van een WYSIWYG editor, waardoor het aanpassen van de site een fluitje van een cent is voor de medewerkers van Rovict. Klanten kunnen op de website een account aanmaken. Daarmee hebben ze toegang tot de supportsectie. CiD zorgde ervoor dat de website eenvoudig uitbreidbaar is.

Support via flexibele website

Rovict is voor het beheer van de content van de nieuwe website niet langer afhankelijk van derden, waarmee het bedrijf kosten bespaart. Rovict kan nu zelf nieuws en nieuwsbrieven uploaden. De site is bovendien zeer flexibel: nieuwe functionaliteit wordt moeiteloos geïmplementeerd. Veel van de support gaat nu via de website. Ook hiermee worden kosten bespaard. Klanten kunnen zich nu makkelijk online inschrijven voor cursussen en de informatiebijeenkomsten van Rovict. Op de site kunnen ze supportvragen stellen en bestanden downloaden.

Aanpak CiD

CiD heeft de volledige website inclusief content management systeem gebouwd. Rovict deed zelf het design. CiD heeft de site zo ontworpen dat uitbreidingen en aanpassingen makkelijk zijn.

Techniek

  • ASP.NET 1.1
  • SQL server 2000