Fleksi

De organisatie

Fleksi is een online planningstool voor professionals in de mediabranche. Bedrijven kunnen met Fleksi in een oogopslag zien welke freelancers er beschikbaar zijn en waar zij in gespecialiseerd zijn. Daarnaast biedt de tool professionals de mogelijkheid om op een centrale plaats de beschikbaarheid voor verschillende opdrachtgevers inzichtelijk te maken. Bedrijven besparen met het gebruik van Fleksi tijd en geld, doordat zij snel en efficiënt inzicht in de agenda van aangesloten freelancers krijgen.

 

Professionals kunnen alleen op uitnodiging van een reeds aangesloten collega of een eerdere werkgever toegang krijgen. Zo wordt een betrouwbaar netwerk van professionals gebouwd die elkaar kennen en aanbevelen. Dit heeft voor bedrijven als bijkomend voordeel dat, indien de gewenste professional bezet blijkt te zijn, er in de database kan worden gezocht naar een vervanger met dezelfde capaciteiten.

 

Betrouwbaar

De bereikbaarheid en de betrouwbaarheid van Fleksi zijn zeer belangrijk. Twee factoren waarom voor de realisatie van Fleksi een beroep op Creative Internet Development werd gedaan. De ervaring met databaseoplossingen, de kennis van de mogelijkheden op het gebied van gegevensbeveiliging en de verfrissende ideeën die werden aangedragen tijdens de conceptfase waren eveneens belangrijke beslissingscriteria. Zo is om het aanmelden zo laagdrempelig mogelijk te maken, er een koppeling met Linkedin waardoor het mogelijk is om met het Linkedin-profiel in te loggen. De standaard informatie wordt door deze koppeling automatisch toegevoegd aan het profiel op Fleksi. Daarnaast kunnen planners een freelancer als favoriet aanmerken, waardoor deze voor toekomstige projecten snel gevonden kan worden. Omdat gewerkt wordt met persoonlijke gegevens maakt Fleksi gebruik van een beveiligde verbinding. Ook voor bedrijven is betrouwbaarheid en veiligheid zeer belangrijk. Daarom wordt voor facturatie gebruik gemaakt van MoneyBird. Bedrijven kunnen eenvoudig, snel en betrouwbaar de betaling van hun abonnement regelen.

 

De mediabranche is een branche waar veel gewerkt wordt met kortlopende contracten en freelance opdrachten. Hierdoor gebeurt het regelmatig dat freelancers voor een opdracht worden benaderd op het moment dat zij bezet zijn. Het omgekeerde gebeurt ook, zij worden juist niet benaderd omdat de planner denkt dat de freelancer toch bezet is. Freelancers lopen hierdoor opdrachten mis terwijl tegelijkertijd planners veel tijd verspillen met het zoeken naar een alternatief. Daarnaast lopen planners met de inzet van een andere freelancer het risico dat het geleverde werk niet aan de door hen verwachtte kwaliteit voldoet. Het kenbaar maken van de beschikbaarheid bij opdrachtgevers is cruciaal. Fleksi is ontworpen vanuit deze ervaringen van freelancers en functioneert als een community. De beveiliging, betrouwbaarheid en de beschikbaarheid van Fleksi zijn daarom cruciaal!

 

Altijd beschikbaar

Omdat freelancers veel onderweg en op locatie zijn, is het van groot belang dat Fleksi via meerdere apparaten toegankelijk is. Creative Internet Development heeft daarom het planningstool dusdanig ontworpen dat het niet alleen toegankelijk is vanaf een desk- of laptop, maar bijvoorbeeld ook vanaf een smartphone of iPad. Door het slimme ontwerp en de gedegen technische kennis is het niet nodig om naast een webapplicatie ook nog een app of een andere oplossing te ontwikkelen. Fleksi is een online tool die zich automatisch aanpast aan de schermgrootte en is dus altijd en overal beschikbaar. Daarnaast hoeft er maar één applicatie beheerd te worden, waardoor ook de kosten lager zijn dan wanneer was gekozen voor een app en een webapplicatie. Nu de eerste freelancers zich hebben ingeschreven blijkt dat met Fleksi in een grote behoefte wordt voorzien.